chokladmuffins recept

Ingredienser:
Grundrecept:
2 ägg
2 dl socker

50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten

3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Chokladmuffins:
Grundreceptet
- 3/4 dl mjöl
+ 3/4 dl kakaopulver
+ 125 g mörk choklad


Grundrecept:
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

Smält smöret, häll i mjölk eller vatten och koka upp (eller värm i micro). Rör ner den heta vätskan i äggsmeten.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ned i bunken.

Rör smeten slät men så lite som möjligt.

Fyll muffinsformarna till 2/3.

Grädda i ca 210 grader i 15-20 minuter.

Chokladmuffins:
Följ grundreceptet i men byt ut 3/4 dl av mjölet mot kakaopulver.

Rör försiktigt ner 125 g riktig choklad i ganska stora bitar (ca 5x5mm).