Ingredienser:
Grundrecept:
2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Chokladmuffins:
Grundreceptet
- 3/4 dl mjöl
+ 3/4 dl kakaopulver
+ 125 g mörk choklad
Grundrecept:
2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Chokladmuffins:
Grundreceptet
- 3/4 dl mjöl
+ 3/4 dl kakaopulver
+ 125 g mörk choklad
Grundrecept:
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Smält smöret, häll i mjölk eller vatten och koka upp (eller värm i micro). Rör ner den heta vätskan i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ned i bunken.
Rör smeten slät men så lite som möjligt.
Fyll muffinsformarna till 2/3.
Grädda i ca 210 grader i 15-20 minuter.
Chokladmuffins:
Följ grundreceptet i men byt ut 3/4 dl av mjölet mot kakaopulver.
Rör försiktigt ner 125 g riktig choklad i ganska stora bitar (ca 5x5mm).
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Smält smöret, häll i mjölk eller vatten och koka upp (eller värm i micro). Rör ner den heta vätskan i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ned i bunken.
Rör smeten slät men så lite som möjligt.
Fyll muffinsformarna till 2/3.
Grädda i ca 210 grader i 15-20 minuter.
Chokladmuffins:
Följ grundreceptet i men byt ut 3/4 dl av mjölet mot kakaopulver.
Rör försiktigt ner 125 g riktig choklad i ganska stora bitar (ca 5x5mm).